Over mij

Mijn verhaal

Ik ben Leonore in ’t Hout, arbeidsrecht- en privacyrechtjurist en eigenaar van LOUTERarbeidsrecht.

Specialist in arbeidsrecht ...

Tijdens mijn rechtenstudie werd ik al gegrepen door het arbeidsrecht. Er zit namelijk alles in: de interactie en spanning tussen werkgever en werknemer, zakelijke belangen en privégevoelens die bij beide partijen spelen (en vooral door elkaar lopen) plus complexe regelgeving op uiteenlopende gebieden die bij een arbeidsrelatie samen komen. Bovendien is vaak vereist dat er  snel beslist en gehandeld wordt. Actie en dynamiek dus! Ik geef graag advies over over hoe deze wirwar van belangen en juridische kaders ontward kunnen worden om zo tot een concrete oplossing te komen waar partijen weer verder mee kunnen.

...en privacywetgeving

Privacywetgeving hoort voor mij echt bij het arbeidsrecht.  Denk maar aan de werkgever die de disfunctionerende werknemer wil ontslaan en het bewijs daarvoor verzamelt met behulp van camerabeelden, controle van internetgebruik of e-mail. Als juridisch adviseur van het MKB moet je heel goed weten waarin hier de grenzen liggen, zodat je ook succes kunt behalen in de rechtszaal.

Andersom is mijn kennis van het arbeidsrecht onmisbaar bij de toepassing van de nieuwe privacywetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De privacyregels moeten immers ook worden toegepast in personeelsdossiers.

Ik geef veelvuldig advies aan het MKB bij de implementatie van de nieuwe privacywetgeving en stel de vereiste documenten op, zoals een privacyverklaring of verwerkingsovereenkomsten.

 

Vakspecialist

Inmiddels heb ik 12 jaar juridische ervaring, waarvan bijna 9 jaar in de functie van (senior) arbeidsrechtjurist bij de grootste rechtsbijstandverzekeraar van Nederland. Ik heb daar alle aspecten van het arbeidsrecht voorbij zien komen. Omdat ik altijd op zoek ben naar verdieping, heb ik eind 2014 de specialistische postacademische opleiding arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd. Maar nog steeds volg ik regelmatig specialistische cursussen, zoals de opleiding Privacywetgeving AVG, zodat mijn kennis altijd up to date is. Ik mag mij daarom met recht een arbeidsrecht- en privacyspecialist noemen.

 

Leonore-300x500-03

Meer weten?

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over. Neem contact met mij op of bel met 06-49866704

Aanbevelingen

"Leonore heeft mij zeer snel, vakkundig en duidelijk antwoord gegeven op  mijn juridische vragen. Ze is professioneel, betrouwbaar en heeft een prettige persoonlijkheid. Ik zou haar zeker weer raadplegen". 

Nicole Koot

"Leonore stelde ons altijd direct op de hoogte ofwel telefonisch ofwel per mail van de laatste ontwikkelingen."